Postel je jedním z nejdůležitějších kusů nábytku v domácnosti. Do značné míry rozhoduje o tom, zda se druhý den probudíš v dobré náladě, bez bolavých zad a s pocitem nevyspání. Na trhu je k dispozici mnoho modelů, mezi nimiž jistě najdeš ten, který se stylově a barevně hodí do tvé ložnice.

Minimalistické postele v ložnici

Moderní a minimalistický styl vyžaduje vhodně zvolený nábytek. Pokud plánuješ zařídit ložnici s takovou estetikou, je třeba se rozhodnout pro postel 120 x 200 cm, která splní své cíle. Jaká by měla být správná postel do ložnice v minimalistickém stylu? Určitě taková, která postrádá další ozdoby. Jednoduchý design se ukáže být nejen praktický, ale také v souladu se současnými trendy. Za pozornost stojí také barevné provedení rámu. Milovníci minimalismu jistě ocení bílou nebo světle béžovou barvu, i když to samozřejmě nejsou jediné odstíny vhodné pro takové ložnice. Dobrou volbou jsou také světlé tóny dřeva.

Vlastnosti pohodlné postele

Postel o rozměrech 120 x 200 cm je investicí na mnoho let. Čím by se měla vyznačovat kvalitní postel? Rozhodně je třeba věnovat pozornost těmto detailům:

  • Pohodlná matrace – tuto položku lze naštěstí kdykoli vyměnit, ale musíš se ujistit, že odpovídá velikosti tvé postele, je bezpečná pro páteř, má tvrdost, která vyhovuje tvým potřebám, a zajišťuje správné nastavení těla během spánku;
  • opěrka hlavy – pro mnoho lidí je velmi důležitá, protože se hodí, když si chceš například číst nebo pracovat na počítači v posteli;
  • výška nábytku – různé modely se liší výškou, takže záleží na tobě, zda zvolíš nižší nebo vyšší. Nezapomeň však, že to má vliv nejen na estetiku místnosti, ale také na pohodlí při sezení a vstávání;
  • Kontejner na ložní prádlo – s tímto prvkem se setkáš u většiny postelí o rozměrech 120 x 200 cm, ale jeho hloubka se může lišit. Vybírej proto co největší model, který se snadno otevírá;
  • materiál konstrukce – je také důležité zkontrolovat, z čeho je postel vyrobena; vybírej modely z materiálů, které jsou pevné a snadno se čistí, pokud se na ně něco vylije.

Originální postele 120 x 200 cm na vysokých nožkách

Postele s vyššími nohami jsou skutečným hitem! Podle našeho názoru se skvěle hodí k retro stylu, ale nejen k němu – zejména proto, že jsou k dostání v mnoha atraktivních barvách, dokonce i například v oranžové nebo růžové, které oživí každou ložnici. Na své si přijdou i milovníci pastelových barev, jako je mátová nebo světle modrá.

Přečti si také:   Zboží za pár kaček z Číny: Temu je nejstahovanější aplikací

Nejžhavějším trendem jsou v současnosti postele čalouněné měkkým a na dotek příjemným velurovým potahem, který je odolný proti otírání a snadno se čistí. Díky velké odolnosti jsou volbou na mnoho let. Stabilní dřevěné nohy vypadají stejně dobře na parketách jako na huňatém koberci.

Pohodlná postel 120 x 200 cm do ložnice ve stylu glamour

Zajímá tě, jak zařídit ložnici v glamour stylu? To je zajímavý nápad pro lidi, kteří mají rádi ozdoby a třpytky. V tomto případě doporučujeme postele, které vynikají originálním designem, zejména modely v bílé a šedé barvě. Jedny i druhé jsou velmi vkusné a budou se hodit do útulné a zároveň moderní ložnice.

Styl glamour v sobě spojuje půvab s elegancí, takže čalouněné postele o rozměrech 120 x 200 cm jsou zde hitem. Za zmínku stojí také to, že látka je velmi příjemná na dotek, a navíc se bezproblémově čistí.

Postele s dřevěným rámem

V nábytkových showroomech si na své přijdou i milovníci skandinávského minimalismu. Obyvatelé severní části Evropy často sázejí na dřevo a považují ho za ideální surovinu pro výrobu nábytku. Těžko s nimi nesouhlasit, protože nábytek z kvalitního dřeva je odolný, nadčasový a také vzhledově úchvatný.

Výběrem postele s dřevěným rámem volíš jednoduchost a univerzálnost. Takový model dlouho nevyjde z módy. Samozřejmě i zde máš mimořádně široký výběr. Postel o rozměrech 120 x 200 cm je k dispozici ve světlých i velmi tmavých odstínech.

Jakou barvu postele do ložnice zvolit?

Někdy je výběr vhodného odstínu postele jedním z nejtěžších úkolů. Musíš přitom vzít v úvahu dvě hlavní věci: svůj individuální vkus a barevné schéma, které je již v místnosti přítomno. Pokud neplánuješ zásadní rekonstrukci, snaž se sladit všechny barvy tak, aby tvořily soudržný celek.

Klasickou a nadčasovou volbou bude jistě bílá. Bílá postel je minimalistická a velmi dobře se hodí k jakékoli jiné barvě. Kromě toho dobře fungují i pastelové odstíny – jemné a teplé, což je koneckonců přesně to, co je potřeba v místnosti vytvořené pro zklidnění a usínání. Oblíbená je také béžová a všechny odstíny šedé: od světlé po výraznou.